Önkéntesség

Ha van kedved és lehetőséged, hogy részt vegyél valamilyen formában Dombfalva kialakításában, akkor kérlek jelentkezz az elérhetőségeinken és megbeszéljük hogyan tudunk a legjobban bevonni a projektbe!

A nemzetközi önkéntes projektjeinkbe van lehetőség hazai jelentkezőként is bekapcsolódni. Ezekről bővebben az ESC Volunteers menüpont alatt olvashatsz. 

Sokféle önkéntes munkával tudsz szerepet vállalni. Hatalmas a terület, ami jelenleg nagyrészt szántóföld. Ezt fogjuk betelepíteni növényekkel, állatokkal és belakni az elkövetkező években. Ehhez rengeteg tennivalónk van. A fa ültetéstől, építmények létrehozásán át a zöldséges kert kialakításán és gondozásán keresztül, a sajtóanyagok elkészítésétől önkéntesek fogadásáig és képi dokumentációig, szinte mindenben szerepet tudsz vállalni.

Programjainkon szeretettel várjuk azokat a fiatalokat és családokat, akik érdeklődnek a fenntarthatóság iránt, már nyitottan állnak a fenntartható életmódhoz. Meghatározó náluk az ökotudatos beállítottság, szeretnének egészségesen élni és keresik a lehetőségét ezek gyakorlati megélésére. Fontosnak gondoljuk az idősebb generáció bevonását is, így próbálunk majd olyan programokat szervezni ahol lehetőség lesz rá, hogy átadják tudásukat a fiatalabbak számára. Ezek lehetnek kézműves mesterségbeli, vagy éppen háztartásvezetésbeli hagyományos technikák.