Önkéntesség

Mi, egy a fenntarthatóság mentén elkötelezett emberek szűkebb csapata vagyunk, akik Dombfalvát megteremtik és éltetik szellemi és fizikai síkon is.
A terület komolyabb hasznosításához folyamatos jelenlétre van szükség. Még nem alakult ki az ehhez szükséges teljes csapat. Ha van kedved és lehetőséged, hogy részt vegyél valamilyen formában Dombfalva kialakításában, akkor kérlek jelentkezz az elérhetőségeinken és megbeszéljük hogyan tudunk a legjobban bevonni a projektbe! Ha úgy érzed komolyabban elköteleződnél a kezdeményezés iránt s megláttad a projectben önmagad, vagy akár még hozzá is tennél, akkor végképp beszéljünk róla személyesen!

A nemzetközi önkéntes projektjeinkbe van lehetőség hazai jelentkezőként is bekapcsolódni. Ezekről bővebben az ESC Volunteers menüpont alatt olvashatsz. 

Sokféle önkéntes munkával tudsz szerepet vállalni. Hatalmas a terület, ami jelenleg nagyrészt szántóföld. Ezt fogjuk betelepíteni növényekkel, állatokkal és belakni az elkövetkező években. Ehhez rengeteg tennivalónk van. A fa ültetéstől, építmények létrehozásán át a zöldséges kert kialakításán és gondozásán keresztül, a sajtóanyagok elkészítésétől önkéntesek fogadásáig és képi dokumentációig, szinte mindenben szerepet tudsz vállalni.

Programjainkon szeretettel várjuk azokat a fiatalokat és családokat, akik érdeklődnek a fenntarthatóság iránt, már nyitottan állnak a fenntartható életmódhoz. Meghatározó náluk az ökotudatos beállítottság, szeretnének egészségesen élni és keresik a lehetőségét ezek gyakorlati megélésére. Fontosnak gondoljuk az idősebb generáció bevonását is, így próbálunk majd olyan programokat szervezni ahol lehetőség lesz rá, hogy átadják tudásukat a fiatalabbak számára. Ezek lehetnek kézműves mesterségbeli, vagy éppen háztartásvezetésbeli hagyományos technikák.