Csapat

Mi, egy a fenntarthatóság mentén elkötelezett emberek szűkebb csapata vagyunk, akik Dombfalvát megteremtik és éltetik szellemi és fizikai síkon is.
A terület komolyabb hasznosításához folyamatos jelenlétre van szükség. Még nem alakult ki az ehhez szükséges teljes csapat. Ha úgy érzed komolyabban elköteleződnél a kezdeményezés iránt s megláttad a projectben önmagad, vagy akár még hozzá is tennél, akkor beszéljünk róla személyesen!

tagjaink:

Orosz Márton
Dombfalva területének tulajdonosa és a helyszín közösségi hasznosításának kezdeményezője vagyok.
Nagyon érdekel a természetes életmód, ugyanakkor fogékony vagyok a legújabb technológiákra is. Keresem az egyensúlyt köztük.
Sokoldalú tapasztalataim vannak az élet változatos területeiről. Évekig egy kerékpáros futárszolgálatot üzemeltettem, különböző kereskedelmi egységekben tevékenykedtem, sikerült belekóstolnom a filmes szakma több szakágába is, majd a modern technika legújabb hóbortjával, a drónokkal is közeli kapcsolatba kerültem.
Mindeközben alapítója és vezetője vagyok a Játszoda Egyesületnek, amellyel az elmúlt években elsősorban fejlesztőpedagógiai szakmai foglalkozásokat tartottunk és családi napköziket üzemeltettünk.
Életem felnőtt korszakát kitölti a zenélés. Több, mint 20 éve dobolok aktívan, változatos stílusú és összeállítású zenekarokban. Ennek köszönhetően belelátok a művészeti tevékenységek sokoldalú valóságába is.  
Évek óta tanulmányozom a fenntartható és alternatív építési technológiák gyakorlati megvalósításának lehetőségeit. A földház, szalmaház, statika, termodinamika, hőtömeg és sok egyéb hasonló kifejezés labirintusán keresztül jutva sikerült megépítenem Dombfalva első házát is szalmából.
Szeretek egészséges ételeket enni, melyek előállítása, szállítása nem jelentenek nagy környezeti terhelést. Szeretek nyugodt ámde változatos környezetben élni. Szeretem tudni hogyan működnek a dolgok. Szeretek zenélni, szeretem a művészeteket. Szeretek alkotni.

Kecskeméti János
Békés-megyében nőttem fel. Elég korán, már 5-6 éves koromtól besegítettem az otthoni háztáji munkákba. Később az egyetemi tanulmányaim miatt Budapestre költöztem. Közgazdász diplomát szereztem a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Rengeteg különböző munkahelyem volt ezután, de egyiket sem éltem meg igazi önmegvalósításként, nem találtam a helyem a munka világában. Ez volt a mozgatórugója, hogy a tudatosság és önismeret irányába vegyem az utam. Kezdtem egyre többet megtudni magamról és a világ működéséről. Hiszek benne, hogy a fogyasztói társadalom válsága egy korszakváltás előszele. A természettől és egymástól való elidegenedést, a kizsákmányolást, az önzőséget fel kell, hogy váltsa a magunkhoz, egymáshoz és a természethez való visszatalálás. Erre legjobb módszernek a kisközösségi lét kialakítását látom. Ezért tevékenykedem Dombfalván, hogy hozzájárulhassak egy élhetőbb világ megteremtéséhez.

Koró Beatrix
Végzetségem szerint bőrdíszműves lennék. Egészen fiatalon csöppentem bele a reklámszakmába a modellkedéstől a sminkelésen át a  stylistig majd a projekszervezésekig. Családi vállalkozásban ruhás-cipős nagykereskedésben is gyűjtöttem a tapasztalatokat, ebben az időben utaztam sokat, Európától a Távol keletig .Természetesen életem fontos része maradt a  kreatív művészeti munka, a tűzzománc lett a szerelem első látásra, ebben képeződtem, később már foglalkozásokat is vezettem. A természetben élés, a művészetek, az építés- szépítés, a természetes anyagok használata, a kereskedés és mindezen tapasztalások által az emberekkel történő foglalkozás, a jó kommunikációs készség fontossága a mi családunkban magától értetődő volt generációk óta. Három gyermek édesanyja vagyok, egyike voltam azoknak a szülőknek akik elsőként,  és nem kis energiával törték az utat az alternatív iskolarendszer Magyarországi elfogadtatásáért. A legnagyobb gyermekem születése után, ami immár 26 éve történt, belevetettem magam a természetes gyógymódok tanulmányozásába. Közel 10 éve rendszeresen foglalkozom emberekkel, egyéni sorsuk elemzésével, egy általam folyamatosan fejlesztett önismereti módszer keretében, aminek egy bizonyos részét tanítom is. Legújabban a faldíszítés-faldekoráció (főként a vályogot célzom meg) művészetében képzem magam.

Tapasztalatom szerint a mai kor emberének, hogy minőségi életet tudjon magáénak, ahhoz komolyan kell vennie az önfejlesztés az önfenntartás témaköreit. Fontosnak tartom, hogy tudjunk „nagy látószögben” gondolkodni , cselekedni a hagyományos anyagok és az új technológiák  ötvözésével megszülettessük a mai ember életalkotó, felelősségteljes, létminőségét.